“Komedija s nog’” nasmijala brojne Kaštelane – održano javno snimanje emisije “Kad se smijah tad i bijah”

PODIJELI

Javno snimanje humoristično-satirične nedjeljne emisije urednika Mladena Vukovića, “Kad se smijah tad i bijah”, odnosno javno snimanje “Komedije s nog’”, održano je u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u utorak, 25. veljače u dvorani Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu.

Sve nazočne, među kojima su bili i saborski zastupnik Ante Sanader i supruga Tonina, brojni članovi sva tri kaštelanska karnevalska društva (koji su došli podržati nastup svojih predstavnika) i brojni Kaštelani “iz svi’ sedan seli”, pozdravila je ravnateljica GKK Renata Dobrić, koja je iskazala zadovoljstvo što su se Kaštelani večeras u ovolikom broju došli nasmijati “komediji s nog’”.

Kako bi skoro dvosatno druženje prošlo “u tren oka”, pobrinuo se Mladen Vuković, urednik emisije HR Radio Splita, koja se može pohvaliti s 13 godina postojanja i malo više od 850 emitiranja.

Brojnu publiku su vicevima, šalama, pričama, aforizmima, šaljivim pjesmama i svim ostalim mogućim humorističnim izričajima – uz pomoć kojih su komentirali aktualnu situaciju na šaljiv način – zabavljali stalni sudionici emisije: Baba Manda (Ivan Delaš), Kumić Ikić (Marijan Grbavac), Kuma Anđa (Neda Grubišić Čabo), Davor Pezo, Tomislav Božinović, Igor Siriščević i Mladen Vuković osobno, dok su kao predstavnici kaštelanskih krnjevalskih društava nastupili: Ivica Žegarac Žuti (KPU Kampanel-Kaštel Sućurac), Jakša Šimičić-Glumac (KU Polantana-Kaštel Kambelovac) i Mia Grozdanić (KKU Poklade-Donja Kaštela).

Nasmijavši se od srca svim izvođačima, od kojih su se neki dotaknuli upravo „sedan seli i njijovi’ problemi, mana i prednosti“ (Baba Manda), te pozdravivši velikim pljeskom i „smijon od uva do uva“ predstavnike iz Kaštela: Ivicu Žegarca-Žutoga, Jakšu Šimičića-Glumca i Miu Grozdanić, gledatelji su se nakon dva sata razišli prokomentiravši „kako im je baš ovo tribalo-dobro se nasmijat u ovin tmurnin vrimenima“.