KNJIŽEVNA PREPORUKA – Nicola May: Mali dućan u Cockleberry Bayu

PODIJELI

Nicola May: Mali dućan u Cockleberry Bayu

Nakladnik: V.B.Z, 2021.

Nicola May autorica je desetak romantičnih komedija koje su se sve redom našle na ljestvicama bestselera. Roman Mali dućan u Cocklebbery Bayu postao je najprodavanija e-knjiga Kindlea u Velikoj Britaniji. Ovo je prvi roman iz autoričine serije romana o Cockleberry Bayu, idiličnom gradiću na engleskoj obali. U romanu nas upoznaje sa životopisnim likovima vješto dočaravajući atmosferu engleske provincije.

Glavni lik je djevojka Rose Larkin koja kao podstanarka živi u Londonu s cimerom Joshom. Ni Rosa, kao ni njen cimer, nemaju sreće u ljubavi, ali Josh gaji dublje osjećaje prema njoj i njena je najveća podrška u životu. Rosa je usvojena kao šestogodišnja djevojčica, te je kasnije kroz život doslovno preživljavala radeći u jednoj diskont trgovini. U njenom životu sve se mijenja kada iznenada od nepoznatog donatora naslijedi mali dućan u Cockleberry Bayu i dvije tisuće britanskih funti za troškove selidbe i uređenje prostora. Kako bi razriješila pitanje tajanstvenog darivatelja, Rosa napušta tadašnji posao u Londonu i seli se u malo priobalno mjesto. U nepoznatoj sredini nailazi na različite prepreke, ali pojedini stanovnici koje je upoznala pomažu joj da se lakše snađe.

Međutim, neki od njih naizgled nisu onakvi kakvim se predstavljaju, te se služe sitnim podvalama ne bi li joj još više zagorčali boravak u novoj sredini. Dvije stanovnice malog mjesta, baka Queenie i njena kći Mary bit će velika potpora Rosi u njenim poduzetničkim planovima, a posebno neobična i tajanstvena Queenie koja zna pravu istinu o Rosinom porijeklu. Na njenom putu pronalaska ljubavi u malom mjestu upoznaje muškarce koji i neće baš ostaviti pozitivan dojam, jer će saznati njihove vješto skrivene tajne iz privatnog života. Sve to skupa neće Rosu omesti da odustane od novog posla i sredine, naprotiv, razočarenje u ljubavi dat će joj još više motivacije za uspjeh u poslu i otkriće o pravom podrijetlu.

Roman je napisan u nastavcima, a što se dalje događalo u Cockleberry Bayu i kako će na kraju završiti Rosina životna avantura čitat ćemo nakon što iz tiska iziđu preostala dva nastavka iz serijala o likovima iz ovog mjesta.

Pripremila: M. Biočić