Izložba slika Milenke Delić i Nikole Tripovića

PODIJELI

Povodom Noći knjige, manifestacije koju svake godine obilježavamo 22. i 23. travnja, u atriju GKK u Kaštel Sućurcu je od ponedjeljka 17. travnja 2023. postavljena izložba likovnih radova Milenke Delić i Nikole Tripovića.
Osim činjenice da su susjedi i dobri prijatelji, povezuje ih i to što preko motiva iz prirode u svojim radovima promišljaju o životu, izražavaju osjećaje i pronalaze svoje utočište i mir.
Izloženi radovi nastali su u razdoblju od 1995. do 2022., a iste su do sada mogli vidjeti samo članovi njihovih obitelji i prijatelji.

Autori su ovom izložbom htjeli potaknuti i druge da preko boja, papira i platna osjete radost stvaranja i slikanja, i da ih neopterećeno, poput njih, iskoriste kao alat za rasterećenje od stresa kojim obiluje svakodnevni život.
Jedan nepoznati autor je rekao: “Koristite darovitost koju posjedujete. Šume bi bile tihe kad bi pjevale samo ptice koje pjevaju najbolje”.
Radove sućuračkih autora možete pogledati svakim danom u radnom vremenu odjela GKK u Kaštel Sućurcu. Veselimo se Vašem dolasku.

Autor teksta: Slađana Bakotin