Izložba Ane Novak “Kaštelanska svakodnevica” u GKK u Kaštel Sućurcu

PODIJELI

„Kaštelanska svakodnevica“ – naslov je izložbe 89-godišnje amaterske slikarice Ane Novak, čije će se otvaranje održati u utorak 30. siječnja 2024. u 18.30 sati u atriju Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu.

Ana Novak, djevojačkog prezimena Radunić, rođena je 1935. godine u Kaštel Novome, a slikarstvom se počela baviti u dobi od 72 godine. Gospođa Ana je samouka slikarica koja izrađuje reljefne slike od naplavina drveta i glinamola obojene temperom koje se mogu svrstati pod „dalmatinsku naivu“.

Na njenim slikama najčešći su motiv drveni brodovi, ribarske „mriže“, kamene kuće, masline, more, Kozjak, kaštelanski „tovarčići“, koze, „špari, glamci, škarpine i komarče“, kaštelanski Romeo i Julija, tj. Miljenko i Dobrila te „kaštelanske lipotice“ i kaštelanske utvrde koje su prikazane na vedar i romantičan način.

Gospođa Ana naglašava kako nije završila nikakav likovni tečaj i ne pripada niti jednoj udruzi, a posljednjih 16 godina slikarstvo je njena velika ljubav i najveći hobi.

Ana Novak i Gradska knjižnica Kaštela s velikim zadovoljstvom vas pozivaju na otvaranje izložbe „s dahom kaštelanske prošlosti“ koju organiziramo ususret Danu grada Kaštela.

Više informacija na: 021 226 001.