Helena Jakoliš zdravstvenim savjetima osvojila Kaštelane

PODIJELI

Tribina s Helenom Jakoliš, mladom autoricom knjige „Zdravo i slasno bez glutena“, koju je GKK organizirala u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu povodom otvaranja Mjeseca hrvatske knjige, privukla je zavidan broj posjetitelja, željnih iz prve ruke čuti Helenina iskustva. Na koji je način Helena, kojoj se kroz dugi niz godina zbog nedijagnosticirane celijakije razvio cijeli niz drugih bolesti i zdravstvenih poteškoća, izvukla najbolje što je mogla i time pomogla ne samo sebi, nego i tisućama drugih u sličnim situacijama – svi zainteresirani mogli su saznati kroz skoro dvosatni razgovor koji je s njom vodila ravnateljica GKK Renata Dobrić.

U sklopu neformalnog druženja, pri čemu je Helena pokazala kako je veliki „borac“ koji ne odustaje ni pred najtežim nedaćama i kako se svemu još uvijek može smijati, mlada srčana Šibenčanka je, odgovarajući na brojne upite nazočnih, otkrila brojne važnosti i izazove bezglutenske prehrane, predstavivši na koji način jednostavnim koracima promijeniti prehrambene navike na bolje i kako prilagoditi prehranu prema individualnim potrebama pomoću čiste, izvorne i nutritivno bogate hrane.

Pred sam kraj susreta, Helena je predstavila svoj blog, na kojem ima oko 30 000 pratitelja, i knjigu „Zdravo i slasno bez glutena“, koju je s velikim zadovoljstvom potpisala svima koji su to htjeli.

Izrazivši veliku želju Helenu ponovno uskoro vidjeti i čuti u Kaštelima, nazočni su se osladili ukusnim slasticama bez glutena, jaja, šećera i mliječnih proizvoda, koje je Helena pripremila po receptima iz knjige.