Gradska knjižnica Kaštela nagradila najbolje u “Ljetnom književnom izazovu 2019.”

PODIJELI

Antonija Šarac, Laura Kovač, Mihaela Dželalija i Ena Jurišić djeca su koja su pročitala najviše knjiga tijekom ljeta u kategorijama “viši razredi OŠ”, niži razredi OŠ”, “srednja škola” i „predškolci“, a za svoj užitak i trud nagrađeni su priznanjima GKK i vrijednim knjigama.

Dvadeset sudionika “Ljetnog književnog izazova 2019.” iz Dječjeg odjela GKK u Kaštel Starome u petak uvečer kući su otišli s priznanjima Knjižnice i knjigama tvrtke “Hoću knjigu” i Nakladničke kuće Naklada Bošković koji su svu djecu koja su pročitala 10 i više knjiga nagradili knjigama.

Nakon kratke uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je istaknula kako je Knjižnica tijekom ljeta ove godine po šesti put organizirala “Ljetno natjecanje u čitanju” upravo zbog poticanja mlađih korisnika na čitanje tijekom ljetnih školskih praznika, navela je i kako će Knjižnica slično natjecanje organizirati i tijekom zimskih praznika, kako bi mlade Kaštelane potaknuli na čitanje u slobodno vrijeme.

U zabavnom dijelu programa nastupili su polaznici Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula s igrokazom “Trinaesti petak u godini” i Dramska skupina OŠ prof. Filipa Lukasa s igrokazom „Tko u slozi stoji ničeg se ne boji“.

Čestitavši svim natjecateljima, roditeljima, bakama i djedovima, kao i svima ostalima, koji su se u Dječjem odjelu GKK okupili kako bi podržali sve ovogodišnje sudionike ljetnog natjecanja u čitanju uz riječi: “Čestitamo vam od srca na ovolikom broju pročitanih knjiga i čitajte i dalje što više, jer djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle”, Renata Dobrić, Sonja Jurat i Matko Grgin su svima uputili poziv za druženje u GKK, jer su u sklopu Mjeseca hrvatske knjige sve do 15. studenog u svim odjelima GKK organizirane kreativne radionice, pričaonice, čitaonice i ostali programi za djecu i mlade, ali i za odrasle.

Srednja škola:
LAURA KOVAČ, SŠ “Blaž Jurjev Trogiranin”, 1. r. – 32 knj.
PETRA VUJEVIĆ, NKG “Don Frane Bulić”, 2. r. – 12 knj.

Od 5. do 8. razreda:
ANTONIJA ŠARAC, OŠ Ostrog, 5. r. – 33 knj.
MARIN PLEĆAŠ , OŠ prof. F. Lukasa, 7. r. -24 knjige
LANA TERZIĆ, OŠ kneza Trpimira, 5. r. – 23 knj.
IVANO MRŠIĆ OŠ prof. F. Lukasa, 7. r. – 20 knjiga
TONKA BAVČEVIĆ, OŠ prof. F. Lukasa, 5. r. -19 knjiga
ROKO ŠERIĆ, OŠ Bijaći, 5. r. – 18 knjiga
NINA ŠERIĆ , OŠ Bijaći, 5. r. – 18 knjiga
MARINO MIJANIĆ, OŠ Ostrog, 6. r. – 18 knj.
ALINA LONČAR, OŠ Bijaći, 5. r.- 11 knjiga
TARA BILAČ, OŠ prof. F. Lukasa, 8. r. – 11 knjiga
LAURA DŽELALIJA, OŠ prof. F. Lukasa, 6. r. – 10 knjiga

Od 1.do 4. razreda:
MIHAELA DŽELALIJA, OŠ prof. F. Lukas, 1. r. – 21 knj.
PAULA DŽELALIJA, OŠ prof. F. Lukasa, 3. r – 16 knj.
DOMINIK DRAŽIĆ, OŠ Ostrog, 3. r. – 12 knjiga
TARA PULJIĆ, OŠ Pojišan, Split 3.r.- 12 knj.
LUCIJA ABAZA, OŠ Bijaći, 3. r. – 11 knj.
LUCIJA JURIĆ, OŠ kneza Trpimira, 3. r. – 10 knj.
Dječji vrtić
27ENA JURIŠIĆ, predškolac , 27 slikovnica