GKK raspisuje likovni natječaj “Osmislite Kaštelanka”

PODIJELI
Maze game - hehp prince to find the way to his castle

GKK raspisuje likovni natječaj „Osmislite Kaštelanka“

GKK TRAŽI MASKOTU DJEČJEG KNJIŽEVNOG KLUBA

GKK u virtualnoj Noći knjige raspisuje Likovni natječaj „Osmislite Kaštelanka“, maskotu koja će predstavljati prvi kaštelanski književni klub za djecu i mlade.

Tko je Kaštelanko?
Pa, moramo vam priznati, ni mi ga još nismo uspjeli vidjeti, ali znamo da je Kaštelanko malen, jer ponekad pronalazimo tragove malenih stopala po stolovima i knjigama u knjižnici.

Znamo da Kaštelanko voli svoja Kaštela i voli istraživati kaštelansku kulturno-povijesnu baštinu, voli čitati slikovnice i knjige, a šetnje po Kozjaku i kupanje u kaštelanskom moru naprosto obožava.

I stalno nešto gricka, jer često u otvorenim knjigama pronalazimo mrvice. Zapravo, zaključili smo kako najvjerojatnije voli jesti dok čita omiljenu slikovnicu „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“ Ivane Brlić Mažuranić, jer tu knjigu često pronađemo otvorenu upravo na stranici gdje Hlapić upoznaje Gitu.

Kaštelanko se već dugo i vješto krije među brojnim knjigama, i iako ga nitko od nas u Gradskoj knjižnici Kaštela još nije vidio, zaključili smo kako je veseo i razigran, brz i okretan. Naime, često se dogodi da su slikovnice i knjige ispremiješane i znamo kako je to učinio baš on – Kaštelanko.

Želimo ga upoznati što prije i poručujemo mu kako se ne mora više skrivati, jer mi obožavamo sve one koji vole knjige i slikovnice i sve one kojima je čitanje omiljena zabava.
Nadamo se kako ćemo ga uskoro vidjeti, i to baš uz vašu pomoć.

Kako vi zamišljate Kaštelanka?

Osmislite Kaštelanka – maskotu čije ime nosi prvi kaštelanski književni klub za djecu i mlade i osvojite nagradu.

U Likovnom natječaju „Osmislite Kaštelanka“ mogu sudjelovati sve dobne skupine, s tim da će nagrade (besplatno jednogodišnje članstvo u GKK) biti dodijeljene radovima koji dobiju najviše oznaka „sviđa mi se“ u kategorijama “predškolci”, “osnovna škola” i „odrasli”, dok će konačnu odluku o maskoti koja će predstavljati Književni klub za djecu i mlade donijeti djelatnici Gradske knjižnice Kaštela i Povjerenstvo za odabir najboljeg likovnog rada. Najbolji rad koji odaberemo bit će nagrađen.

Šaljite nam svoje likovne radove i vizuale prijedloga u .jpg formatu putem elektronske pošte na adresu knjiznicakastela@gmail.com do 23. svibnja 2020. godine.

Likovne radove Vaše djece možete slati do 23. svibnja u ponoć, i to elektroničkom poštom na adresu knjiznicakastela@gmail.com (predmet poruke: „Kaštelanko“, a u poruci navedite podatke: ime i prezime djeteta, godinu rođenja djeteta i broj mobitela roditelja), a svi radovi će, po svršetku Natječaja, biti objavljeni u Facebook galeriji na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Djeca iz viših razreda osnovne škole radove mogu poslati osobno putem elektronske pošte, ali moraju priložiti suglasnost roditelja, dok srednjoškolci i odrasli likovne radove također šalju na adresu knjiznicakastela@gmail.com (predmet poruke: „Kaštelanko“, a u poruci navedite podatke: ime i prezime, godinu rođenja, adresu i broj mobitela).

Za likovne radove moći ćete glasovati u vremenu od 25. do 29. svibnja.

Svima želimo mnogo uspjeha u likovnom natječaju „Osmislite Kaštelanka“.

Vaša Gradska knjižnica Kaštela

#nocknjige #sknjigomnisiizoliran