GKK i tvrtka “Hoću knjigu!” nagradili najbolje mlade čitatelje

PODIJELI

LJETNI KNJIŽEVNI IZAZOV 2018
Antea Duvnjak, Marita Dadić i Kristina Ćuk, imena su djece koja su pročitala najviše knjiga tijekom ljeta u kategorijama “niži i viši razredi OŠ” te „srednja škola“, pri čemu su za užitak i trud nagrađeni priznanjima Gradske knjižnice Kaštela i knjigama koje im je poklonila tvrtka “Hoću knjigu!” − pokrovitelj „Ljetnog književnog izazova 2018.“.

Muzejski prostor Podvorje u Kaštel Sućurcu u utorak uvečer 2. listopada bio je mjesto radosti za 24-ero djece, koja su pročitavši tijekom ljeta 10 i više knjiga te sudjelujući u „Ljetnom književnom izazovu GKK “, kući otišla s priznanjima Knjižnice i knjigama.

Nakon kratke uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je istaknula kako je “prezadovoljna zbog toga što se svake godine u kaštelansko ljetno natjecanje u čitanju uključuje sve više djece, jer Knjižnica natjecanje i organizira upravo zbog poticanja mlađih korisnika na čitanje tijekom ljetnih školskih praznika”, nazočnima se obratila i gđa. Kristina Vrankulj, predstavnica tvrtke “Hoću knjigu!“, koja je istaknula: „Moram pohvaliti i ovu vrijednu akciju za poticanje čitanja za mlade tijekom ljeta Gradske knjižnice Kaštela, koja je organizirana ove godine po peti put, a prvenstveno pohvale moram uputiti mladim čitačima, jer ovoliki broj knjiga koje su pojedina djeca pročitala tijekom ljeta je uistinu impresivan. Čestitam vam na uspjehu i nastavite i dalje čitati i uživati u čitanju.”

Dodjelu nagrada najstrastvenijim mladim kaštelanskim čitateljima svojim su nastupom upotpunila djeca iz KUD-a Karol Wojtyla i Anton Jerkunica iz Dramske skupine GKK, dok je program vodio Roko Kraljević.

Čestitavši natjecateljima, roditeljima, bakama i djedovima, kao i svima ostalima, koji su se okupili kako bi podržali ovogodišnje sudionike „Ljetnog književnog izazova GKK 2018.“, ravnateljica je svih pozvala na zajedničko fotografiranje, nakon čega su svi sretni i zadovoljni otišli kućama.

Nagrađeni:

Od 1. – 4. razreda:

Antea Duvnjak, 4. raz., OŠ kneza Trpimira – 24 knjige
Ivano Jadrić, 4. raz., OŠ Ostrog – 20 knjiga
Matea Milković, 4. raz. OŠ kneza Mislava – 19 knjiga
Paula Dželalija, 2. raz., OŠ prof. F. Lukasa – 18 knjiga
Lucija Abaza, 1. raz., OŠ Bijaći – 18 knjiga
Alina Lončar, 3. raz., OŠ Bijaći – 16 knjiga
Ante Tangar, 1. raz., OŠ kneza Trpimira – 14 knjiga
Anamarija Crnković, 4. raz., OŠ Ostrog – 11 knjiga
Sunčica Tarle, 3. raz., OŠ prof. F. Lukasa – 11 knjiga
Tara Puljić, 2. raz., OŠ Pojišan, Split – 11 knjiga

Od 5. – 8. razreda:

Marita Dadić, 8. raz., OŠ Bijaći – 54 knjige
Marin Plećaš, 6. raz., OŠ prof. F. Lukasa – 23 knjige
Ivano Mršić, 6. raz., OŠ prof. F. Lukasa – 14 knjiga
Lucija Smoljo, 6. raz., OŠ kneza Trpimira – 14 knjiga
Tara Bilač, 7. raz., OŠ prof. F. Lukasa – 13 knjiga
Manuel Šutić, 5. raz., OŠ Ostrog – 12 knjiga
Mia Grgantov, 5. raz., OŠ prof.F. Lukasa – 11 knjiga
Laura Dželalija, 5. raz., OŠ prof. F. Lukasa – 11 knjiga
Lucija Pavlov, 6. raz., OŠ kneza Trpimira – 10 knjiga
Antonela Bilić-Prcić, 8. raz., OŠ kneza Mislava – 10 knjiga

Srednja škola:

Kristina Ćuk, 1. raz. SŠ – 12 knjiga