Preporuka za čitanje : knjiga za duhovno zdravlje – Francisco Fernandez-Carvajal: Razgovarati s Bogom

PODIJELI

Francisco Fernandez-Carvajal: Razgovarati s Bogom – svezak II.

Verbum, Split

Opsežno djelo Francisca Fernandeza-Carvajala Razgovarati s Bogom napisano u devet svezaka sadrži meditacije iz dana u dan koje obuhvaćaju cjelokupnu liturgijsku godinu. Ovo djelo postiglo je veliki izdavački uspjeh. Pisan jasnim i pristupačnim jezikom, ovaj niz svakodnevnih meditacija svjedoči  o njegovoj korisnosti i svrhovitosti, a namijenjen je svim kršćanima.

Pisan kao priručnik daje  izvanrednu potporu osobnoj molitvi. Svi smo Božja djeca, koje Otac ljubi. Po toj ljubavi pozvani smo  obraćati mu se svakodnevno s punim povjerenjem, očekujući njegovu pomoć.

S obzirom da smo u vremenu Korizme preporučujemo vam Drugi svezak koji i nosi naziv: Korizma – Veliki tjedan.

Korizma je vrijeme četrdesetnice. Počinje Pepelnicom, a završava pred Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak. To je vrijeme pokore i unutarnje obnove kao priprava za Uskrs.

Liturgija Crkve poziva nas očistiti svoju dušu i početi iznova. Često smo slabi i nemoćni, tražimo pomoć . Obratimo se Ocu koji je svemoguć, Njemu koji nas ljubi, koji nas čeka. Kako bi On mogao djelovati u našem životu, moramo Mu vjerovati.

Ova je knjiga pravi putokaz koji nas vodi kroz Korzmu ka Isusu, ka Ocu.

„Sam Isus Krist najuzvišenija je milost u čitavoj Korizmi. On sam pojavljuje se pred nama u divnoj jednostavnosti evanđelja.“

Krenimo s Njim kroz Korizmu do Uskrsnuća.

 

Pripremila: B. Belas