Edukativno-zabavne igre “Prijatelj Vašeg uspjeha” predstavljene u GKK

PODIJELI

U Dječjem odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Starom, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, predstavljene su edukativno-zabavne igre Marija Žuvele. Na samo početku učenike iz OŠ prof. Filipa Lukasa, koji su došli s prof. povijesti Ivanom Carevom i pedagoginjom Finkom Ivanović, učenike OŠ Bijaći i učenike ostalih kaštelanskih škola, pozdravila je ravnateljica Gradske knjižnice Renata Dobrić.
Nakon što je autor igara Mario Žuvela upoznao mlade s pravilima i ciljevima igre koja pomaže mladima u oblikovanju budućeg života, prihvaćanju odgovornosti za vlastiti život, te stvaranju kvalitetnih odnosa s drugima, uslijedilo je međusobno natjecanje.
“Prijatelj vašeg uspjeha” je niz edukativnih igara čiji je cilj da igrači što bolje upoznaju sebe, svoje suigrače, posvijeste sebi svoje vrijednosti i sposobnosti, te shvate zašto u životu odabiru upravo ona ponašanja kakva odabiru. Igra pomaže mladima u oblikovanju budućeg života, prihvaćanju odgovornosti za vlastiti život, te stvaranju kvalitetnih odnosa prema drugima. Igrajući igre „Prijatelj vašeg uspjeha“, igrači pokušavaju što prije doći do cilja, istovremeno pomažući i svojim suigračima u istom zadatku, a pri čemu postupaju u skladu s poticajnim citatima mnogih mudrih osoba koje su obilježile ljudsku povijest.
Nakon premijernog predstavljanja igara, uslijedit će natjecanja za djecu i mlade “Prijatelj Vašeg uspjeha”, koja će biti organizirana u svim odjelima Gradske knjižnice Kaštela, kao i u kaštelanskim školama, jer su igre prikladne za satove razredne zajednice.
Inače, osnovnoškolci koji su nazočili premijernom predstavljanju edukativno-zabavnih igara “Prijatelj Vašeg uspjeha”, istaknuli su kako su se izvrsno zabavili igrajući ove društvene igre, te kako su se pritom bolje upoznali s prijateljima.¸