“Dogodovštine puhice Sare” oduševile najmlađe članove Knjižnice

PODIJELI

Uz radionicu stripa i karikatura predstavljena božićna slikovnica „Dogodovštine puhice Sare“ Ante Jergana i Julija Jelaske

Predstavljanje božićne slikovnice “Dogodovštine puhice Sare” zadarskog autora Ante Jergana i ilustratora Julija Jelaske, uz radionicu stripa i karikatura Julija Jelaske, održano je u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u ponedjeljak, 12. prosinca u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu.

Radnja ove tople božićne priče, kojom autori promiču istinske životne vrijednosti, događa se na Velebitu, gdje puhica Sara živi sa svojom obitelji. U potrazi za božićnim drvcem, puhica Sara susreće se s čarima šume i vjetrovima burom i jugom, koji joj čiste put prema kući u snježnoj noći. U bajci je prikazan i negativan lik štakora, kojemu gradsko vijeće puhova oprašta prijestupe i dopušta ostanak u malenom selu puhova…

Na predstavljanju slikovnice sudjelovali su učenici prvog razreda OŠ kneza Mislava s učiteljicom Marijanom Vulas, koji su s iznimnom pažnjom poslušali odlomke iz slikovnice, nakon čega su autoru teksta Anti Jerganu i autoru ilustracija Juliju Jelaski postavili brojna pitanja o njihovom radu, o nastanku slikovnice i o junacima slikovnice, pri čemu su raspravljali i o rođenju dječaka Kralja, zbog kojega i slavimo Božić.

Nakon predstavljanja emotivne božićne priče o puhici Sari, koja odaje počast obiteljskim vrijednostima i zajedništvu, održana je i radionica stripa i karikatura. Učenici su se oduševili vještinom Julija Jelaske, koji je u veoma kratkom vremenu izradio desetak karikatura, koje je poklonio najmlađim posjetiteljima Knjižnice.

Autor slikovnice Ante Jergan događanje je upotpunio odsviravši na gitari nekoliko božićnih pjesama, a druženje je završeno u veselom raspoloženju, uz zajedničku pjesmu “Zvončići” te uz potpisivanje božićne slikovnice.