Dirljiva, pametna i zabavna knjiga – Ema Woods: Kako biti sretan

PODIJELI

Eva Woods: Kako biti sretan

Znanje, 2019.

Eva Woods je suvremena britanska spisateljica ljubavnih romana i chick lita. Živi u Londonu.
Knjigu “Kako biti sretan” započela je pisati nakon što ju je zainteresirala koncepcija „stotinu sretnih dana” koja joj je preplavila Facebook.
Susrela se s teškom bolešću i životnim nedaćama, ali je vjerovala kako je i u najtežim trenutcima moguće pronaći sreću i nadu. Upravo o tome piše u ovoj knjizi.
Annie i Polly su se prvi put susrele na bolničkom hodniku. Annie je imala problem na bolničkom pultu dok se nije pojavila Polly, u odjeći duginih boja, i u trenutku pomogla riješiti problem koji je izgledao nerješiv.
Tako je započelo njihovo prijateljstvo. Polly je shvatila koliko se Annie loše osjeća.
Dolazi do zamjene bolničkih pisama, pa se Polly pojavljuje na Annienim vratima. Zajedno odlaze u bolnicu gdje Polly saznaje da je Anniena majka oboljela od demencije, a Annie postaje upoznata s Polynom teškom i neizlječivom bolešću i činjenicom kako joj preostaju još tri mjeseca života.
Polly želi pomoći Annie i predlaže joj projekt „sto sretnih dana”. Može li Polly uspjeti u svom naumu, doznat ćete čitajući knjigu. Na trenutke će vam se činiti kao da vidite prštave boje i detalje kojima Polly vješto balansira, primjenjujući ih na bliskim osobama.
Polly je nesebična i hrabra mlada žena koja je svjesna svoje bolesti, ali ne dopušta očaju da je svlada. Živi sa željom da svaki trenutak koji joj je preostao učini ljepšim i sebi i onima koje voli.

Annie treba Polly, kao što Polly treba Annie. Jedna bez druge ne bi uspjele.
Čitajući knjigu spoznajemo koliko trebamo jedni druge!

T. K. G.