Đardin čitanja 2022. – GKK i Matica Hrvatska Ogranak Kaštela i kaštelanske škole

PODIJELI

Gradska knjižnica Kaštela i Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima predstavljaju program i raspored ovogodišnjeg ĐARDINA ČITANJA u kojem će šest kaštelanskih škola predstaviti svoj program čitanja u kaštelanskim đardinima.

Programe će ocjenjivati stručni ocjenjivački sud, a u sklopu programa upriličit ćemo Đardin čitanja s glumcem i Đardin čitanja s piscem.

Gosti Đardina čitanja s piscem i glumicom su Miro Gavran i njegova supruga glumica Mladena Gavran.

Miro Gavran suvremeni je hrvatski pisac. Djela su mu prevedena na 40 jezika, a knjige su mu objavljene u 250 različitih izdanja u zemlji i inozemstvu. Njegove drame i komedije imale su više od 400 kazališnih premijera diljem svijeta i vidjelo ih je više od četiri milijuna posjetitelja kazališta.

Mladena Gavran glumica je koja je 2002. godine sa svojim suprugom književnikom Mirom Gavranom osniva Teatar GAVRAN u kome je voditeljica, glumica i povremeno redateljica. Dobitnica je 15 kazališnih nagrada.

Mladena i Miro Gavran u Đardinu čitanja pričat će o književnosti i kazalištu gdje će nam se Miro predstaviti kao pisac, a Mladena kao glumica.

Gosti Đardina čitanja s glumcima su Monika Vuco Carev i Ivan Baranović.

Monika Vuco Carev stalni je član ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split od ožujka 2021. godine.

Ivan Baranović osnivač je i umjetnički voditelj kazališne družine Ritam igre. Od 2017. pridružuje se “Crvenim nosovima – Klaunovima doktorima” kao animator/klaun gdje pohađa brojne međunarodne edukacije, predavanja te radionice iz područja komedije i skeča.

17. svibnja u 19.00 Osnovna škola Ostrog, Novi park Kaštel Lukšić

19. svibnja u 19.00 Osnovna škola Filipa Lukasa, Đardin Kaštel Stari

24. svibnja u 19.00 Osnovna škola Bijaći, Đardin Kaštel Novi

26. svibnja u 19.00 Osnovna škola kneza Trpimira, Dudanov park Kaštel Kambelovac

31. svibnja u 19:30 Srednja škola Braća Radić, Školski vrt škole Braća Radić, Kaštel Novi

2. lipnja u 18.00 Osnovna škola kneza Mislava, Park Gojača Kaštel Sućurac

4. lipnja u 20.00 Miro Gavran (pisac) i Mladena Gavran (glumica), Đardin čitanja s piscem i glumicom, Kaštel Rušinac, Kaštel Lukšić

6. lipnja u 19.00 Monika Vuco Carev i Ivan Baranović, Đardin čitanja s glumcima