Čitajte i osvojite nagrade! – Ljetno književno natjecanje i Foto natječaj

PODIJELI

Čitajte i osvojite nagrade! – Ljetno književno natjecanje i Foto natječaj

GKK i ove godine organizira ljetni program poticanja čitanja za djecu i mlade pod naslovom “Ljetni književni izazov GKK – čitajte i osvojite nagrade!”.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti u jedan od odjela GKK, gdje će ispuniti prijavnicu i uzeti knjige za čitanje, nakon čega će u Facebook grupi GKK “Ljetni književni izazov GKK 2015” ostaviti svoju preporuku ili kratku recenziju, tj. dojmove o pročitanoj knjizi.

U prijavnici će biti navedeni svi naslovi koje su natjecatelji u vremenu od 01. srpnja do 15. rujna pročitali, a u skladu s tim će najuspješnijima biti podijeljene nagrade. Inače, sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja tijekom ljeta pročitaju više od deset knjiga, dobit će diplome i prigodne nagrade.

Osnovni cilj “Ljetnog književnog izazova GKK 2015.” jest poticanje korisnika, i to posebno mlađih korisnika, na čitanje tijekom ljeta.

…a tu je i foto natječaj “Kaštela čitaju i ljeti!”

GKK organizira natječaj za najbolju fotografiju na temu ljetnog čitanja u Kaštelima. Osnovna tema fotografija su: knjige i čitanje u okruženju Kaštela. Natječaj će biti otvoren od 06. srpnja do 01. rujna, a u istome mogu sudjelovati sve dobne skupine. Svaki autor može na adresu elektronske pošte kastelacitaju@gmail.com poslati najviše tri fotografije. Nakon što Povjerenstvo za odabir najbolje fotografije na temu ljetnog čitanja u Kaštelima donese odluku o izboru tri najbolje fotografije, nagrade će nagrađenima biti dodijeljene u povodu Međunarodnog dana pismenosti.

Postanite i Vi član GKK!

Iskoristite priliku i družite se u GKK tijekom ljeta s najnovijim književnim naslovima, čitajte uspješnice na stranim jezicima, pogledajte film, poslušajte glazbu, prelistajte dnevni i tjedni tisak i sudjelujte u raznim radionicama, a ne zaboravite sudjelovati i u natječaju “Kaštela čitaju i ljeti!” i Ljetnom književnom izazovu GKK 2015.”, u sklopu kojih možete osvojiti vrijedne nagrade.