Čestice zvjezdane prašine satkane od umjetnosti i emocija

PODIJELI

Prosula se sinoć zvjezdana prašina nad Gospojskom štradom u Kaštel Sućurcu i spunilla svaki kamen i svaku travku ljepotom stihova i glazbe, a za taj doživljaj zaslužna je bila Zvjezdana Čagalj, svestrana umjetnica,koja je drugu godinu zaredom  Kaštelanima poklonila ljetnu večer punu umjetnosti.

– … Ako me želiš voljeti, onako kako se vječnosti vole, skupljati dah s mene obučene i mene gole, sasvim gole i oble, da te ničim ne povrijedim, samo se stisni u šaku sna i dođi da budeš meni ti i tebi ja… – dio je njenih stihova kojima je Zvjezdana Čagalj otvorila ovu večer, a stihovi o ljubavi i životu, trenutku i vječnosti bilo je ove večeri za sve koji su željeli upiti emocije iz pjesama i nota.

Uz Željanine riječi, pretočene u peziju i prozu, cijeloj zvjezdanoj atmosferi pridonijeli su i njeni posebni gosti ove književno-glazbeno-likovne večeri.

Glumica Silvana Stanić, za koju je Zvjezdana kazala da ima poseban glas, stas i ekspresiju, predstavila je publici pregršt lijepih riječi u pročitanim djelima.
Operna diva, sopranistica, književnica, ali i psihijatrica Helena Mamich ovovečernju glazbenu priču ispričala je opernim arijama, a dio te glazbene priče  ispričali su i Leona Tomasović na klavijaturama te posebnim  izvedbama na saksofonu Jakov Koščina.
Cijelu večer dodatno je upotpunio likovni umjetnik Joško Čizmić, prezentirajući publici nastajanje jednog umjetničkog djela.

Da se zvjezdana prašina prospe Gospojskom štradom i drugu godinu bude dio događanja Kulturnog ljeta u Kaštelima, organizacijski je omogućila Gradska knjižnica Kaštela i njena ravnateljica Renata Dobrić.