Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda – predavanje Tomice Kristića

PODIJELI

Multimedijalno putopisno predavanje Tomice Kristića pod naslovom “Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda” uz predstavljanje knjige “Putovanje u Međuzemlje” održat će se u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću 20. listopada u 19.00 sati.

Tomica Kristić je svjetski putnik, putopisac i avanturist. Njegovo putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo je na drugom kraju svijeta. Prešavši 40 000 km, 25 država i 3 kontinenta, putujući kopnom i većinom se koristeći autostopiranjem, Tomica je svoj put završio u Novom Zelandu.


Tomica je izdao i putopisnu knjigu “Putovanje u Međuzemlje”, a sadržaj koji se nalazi između korica će predstaviti kroz multimedijalno predavanje.

“Putovanje u Međuzemlje” inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom Putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao statist u Bollywoodu… a svoja je iskustva pretočio u ovu knjigu.

Putovanje u Međuzemlje trajalo je tri godine i devet mjeseci, a ova knjiga prvi je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog Puta.

Predavanje će se održati uz ograničen broj posjetitelja i uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.