Akcija darivanja slikovnica u GKK produžena do 15. ožujka!

PODIJELI

Na inicijativnu brojnih roditelja, djece, dječjih vrtića, škola i svih ostalih koji se žele priključiti darivanju slikovnica potrebitoj djeci, Gradska knjižnica Kaštela akciju prikupljanja slikovnica “Čitam, dam, sretan sam” produžuje do 14. ožujka 2015. g. Prikupljene slikovnice i knjige bit će donirane potrebitima – Domu za djecu Miljenko i Dobrila, dječjim odjelima bolnica ili djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Pozivamo djecu i odrasle da očuvane slikovnice koje su djeca pročitala i/ili prerasla donesu u bilo koji od šest odjela Gradske knjižnice Kaštela te da iste ostave u kutijama za darovane slikovnice.

Za vrijeme prikupljanja slikovnica, u vremenu do 15. ožujka, u svim odjelima GKK bit će organizirane igraonice – čitaonice, u sklopu kojih će knjižničari, učenici, studenti  i predstavnici nakladničkih kuća čitati djeci, kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno, jer obogaćuje dječju maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjiga darujući nekom djetetu novu ili rabljenu knjigu ili slikovnicu. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz roditeljsko objašnjenje koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, učimo djecu koliko je lijepo i važno pomagati.