Knjiga za djecu o iznimnim ženama – Kate Pankhurst: Fantastično sjajne žene koje su spasile naš planet

PODIJELI

Krenite u pustolovinu s ovim sjajnim ženama i saznajte što su sve napravile za naš planet. Putovanje započinje s Eugenie Clark i njenim morskim pustolovinama, zatim se nastavlja borbom protiv deforestacije u Keniji, koju predvodi Wangari Maathai. Saznat ćete kako je Ingeborg Beling otkrila postojanje  unutarnjeg sata kod životinja. Upoznat ćete Anitu Roddick  i njenu borbu protiv testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama, a tu su još i Edith Farkas (pomogla znanstvenicima shvatiti kako bi se Zemlja mogla suočiti s ekološkom katastrofom), Jane Goodall (proučavala čimpanze), Isatou Ceesay (pokrenula recikliranje odbačenih plastičnih vrećica), Florence Augusta Merriam Bailey (ljubiteljica i zaštitnica ptica), Mária Telkes (izumiteljica solarne kuće), pokret Chipko (žene u Indiji spasile stabla tihim prosvjedom – grljenjem stabla), Eileen Kampakuta Brown i Eileen Wani Wingfield (borile se za zaštitu okoliša), Ursula Marvin (slavna geologinja) i Daphne Sheldrick (brinula se o malim slonovima koji su ostali bez roditelja i borila se protiv krivolova).

Sve su ove žene sjajne spasiteljice našega planeta, a proučavajući njihov rad i djela možete i vi saznati na koji način pomoći svom planetu. Tko zna…..možda se i vi jednog dana nađete u jednoj ovakvoj knjizi.

Knjiga je prekrasno ilustrirana, a pomoću nje djeca na zanimljiv način mogu naučiti mnogo toga o značajnim svjetskim ličnostima.