Predstavljanje knjige „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?“ Marlona Macanovića

PODIJELI

Autor motivacijsko-pravnog priručnika „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?“ Marlon Macanović govorit će o načinu pobjeđivanja nezaposlenosti i načinu traženja posla u sklopu predstavljanja knjige u petak 6. 4. 2018. g. u 19.30 sati u Nadbiskupskom kaštelu (Muzej grada Kaštela) u Kaštel Sućurcu, na adresi Gospojska štrada 1.

Marlon Macanović je splitski pravnik, otac četvero djece, radio je u državnoj i javnoj službi te u privatnom sektoru, promijenio je više poslodavaca, a istaknuo se u provedbi restrukturiranja više državnih i privatnih tvrtki. Nekoliko je godina bio i na Zavodu za zapošljavanje i to egzistencijalno pitanje za svakog čovjeka nagnalo ga je na pisanje i objavljivanje knjižice „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?“.

Uz autora, motivacijsko-pravni priručnik predstavit će Ivica Ursić – novinar i publicist te Alen Ćurin – poduzetnik i predsjednik udruge Dalmatinski potrošač – Split.

Autor knjige i sam je prošao kroz dugotrajni period nezaposlenosti (nešto više od dvije godine), pa je koristeći vlastita iskustva i znanja, prikazao brojne načine za pronalazak zaposlenja te pojasnio metode za osiguranje nužne egzistencije tijekom perioda nezaposlenosti. U knjizi se opisuju razne mogućnosti za promjenu postojećeg posla, odnosno, koji su to nužni koraci za samozaposlenje, osnivanjem vlastite tvrtke, obrta ili neke druge pravne osobe. I poslodavci će pronaći korisne poslovne savjete koji im mogu poslužiti pri upravljanju tvrtkama, sukladno nacionalnom zakonodavstvu i univerzalnim moralnim zahtjevima. Knjiga obiluje primjerima iz prakse, kao i svjedočanstvima iz života svetaca (Sv. Ivana Pavla II., Sv. Josemarije Escriva i dr.) te pruža poruku nade čitateljima.

Ulaz je slobodan.