Odluka o odgađanju svih organiziranih događanja i okupljanja u GKK i upute za rad

PODIJELI

U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite SDŽ, Stožera civilne zaštite Grada Kaštela i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zbog povećane opasnosti širenja koronavirusa te zbog veće sigurnosti građana donesena je Odluka o odgađanju svih događanja i okupljanja u Gradskoj knjižnici Kaštela.

U skladu s naputkom dežurne epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano uz način postupanja s građom i korisnicima knjižnica donesena je odluka:

U svim odjelima GKK bit će na vidljivom mjestu istaknuti plakati o postupanju i upute za pranje ruku.

  • Svi djelatnici GKK koji su u direktnom kontaktu s korisnicima i članovima Knjižnice obvezno moraju često prati ruke te nositi zaštitnu masku na licu i jednokratne rukavice na rukama.
  • Pri povratku građe, djelatnici Knjižnice će knjige i AV građu prebrisati dezinfekcijskim sredstvom.
  • Korisnicima je poželjno produživati knjižnu i AV građu telefonskim i elektronskim putem, a poželjno je odmah rok zaduženja udvostručiti.
  • Dezinfekcijska sredstva za suho pranje ruku bit će dostupna na ulazima u Knjižnicu kako bi korisnici koji se žele zadržati u odjelu Knjižnice kako bi odabrali knjige za posudbu mogli oprati ruke ili će im djelatnici dati jednokratne rukavice koje će koristiti dok budu pregledavali knjige i dnevni i tjedni tisak.
  • Djelatnici Knjižnice posebno će morati paziti na stalno čišćenje radnih površina, pametnih i drugih telefona, POS uređaja, tipkovnica, konzola, računala i drugih dodirnih površina koje koristi veći broj osoba.
  • Posebno često potrebno je čistiti i dodirne točke kao što su ručke na vratima, ručke na prozorima, slavine u toaletima i kuhinjama, tipke vodokotlića i prekidače za struju.
  • Sve članove i korisnike Knjižnice s respiratornim tegobama molimo da se suzdrže od dolaska u Knjižnicu i od ulaska u prostorije Knjižnice. Djelatnike Knjižnice mogu kontaktirati telefonskim i elektronskim putem te se na taj način dogovoriti o produženju zaduženja knjižne i AV građe.

Hvala na razumijevanju.

GKK

Odluka – otkazivanje događanja u GKK
Odluka – upute za rad u GKK u kriznoj situaciju
Plakat za javne prostore – COVID 19
Pranje ruku