Upišite svog predškolca u Igraonicu/radionicu engleskog jezika Gradske knjižnice Kaštela

PODIJELI

Gradska knjižnica Kaštela i ove školske godine za svoje članove, starije predškolce u dobi od 5 i 6 godina, organizira učenje engleskog jezika uz igru. Radionicu engleskog jezika za predškolce, u trajanju jednog školskog sata, vodi profesorica engleskog i hrvatskog jezika, a ista će se održavati u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome, i to svakog ponedjeljka, čitavu školsku godinu. Prva radionica održat će se u ponedjeljak, 21. rujna 2015., s početkom u 18.30 sati.

Na radionicama engleskog jezika djeca uživaju aktivno sudjelujući u igri, plesu i pjesmi te uče osnove engleskog jezika. Proces usvajanja engleskog jezika tako nalikuje usvajanju materinskog jezika, jer se uči neopterećeno i spontano, kroz interakciju. Djeca jezik usvajaju putem iskustvenog učenja, ponavljanog slušanja rima i gledanja kratkih filmova namijenjenih tom uzrastu, te slušanja i pjevanja pjesmica. Na radionici/igraonici engleskog jezika djeca strani jezik usvajaju crtajući zadane motive i igrajući razne igre u skupinama, pri čemu se u cjelokupan proces učenja jezika obvezno uključuje i pokret.

Uz to, početak razvoja društvene osobnosti koji počinje u dobi od 5 ili 6 godina, na radionicama se potiče u drugačijim uvjetima, a poseban ugođaj grupnog rada u knjižnici potiče daljnju socijalizaciju djece. Sudjelovanje na radionicama tako predstavlja poveznicu između svijeta dječjeg vrtića i osnovne škole, za koju se djeca počinju pripremati upoznavajući se s načinom rada u razredu, ali i ponašanja prema drugim učenicima i učiteljima.

Upisnina u radionicu engleskog jezika za predškolce iznosi 90,00 kuna, i svi upisani ujedno postaju i članovi Gradske knjižnice Kaštela (mogu posuđivati slikovnice, stripove, knjige, časopise za djecu, dječje filmove, knjige na stranim jezicima, igrati društvene igre itd.) Broj polaznika je ograničen, pa je potrebno prijaviti se na broj telefona Dječjeg odjela GKK u Kaštel Starome 021 230 172.