Putopisna tribina Ankice Cicvarić “Moj put u Santiago”

PODIJELI

Gradska knjižnica Kaštela organizira u četvrtak 14. lipnja u 20.00 sati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu (MGK) putopisnu tribinu “Moj put u Santiago” autorice Ankice Cicvarić.

Knjiga „Moj put u Santiago“ je putopis o hodočašću u Santiago de Compostelu, u svetište sv. Jakova Apostola. Riječ je o propješačenih 800 kilometara s jednog kraja Španjolske na drugi. Kao vjeroučiteljica, autorica hodi na krilima vjere i tako s pouzdanjem u Boga nadvladava umor, različite poteškoće, teške dionice Puta. Knjiga odražava autoricu kao pobožnu osobu koja u svemu vidi dublji smisao, a sva svoja razmišljanja i doživljaje uklapa u neporecivu Božju dobrotu kao dar prevelike Božje ljubavi. Autoričini neposredni doživljaji, impresije, opisi raznih dogodovština i  krajolika, su vrlo dojmljivo, dinamično i književno jako dobro napisano štivo o istinski proživljenoj stvarnosti  koja volumenom obuhvaća puno više od onog što bi se očekivalo.

Ankica Cicvarić (Split, 1970.) je učiteljica razredne nastave i profesorica teologije i likovne kulture. Živi u Strožancu kod Splita i radi kao vjeroučiteljica u tamošnjoj osnovnoj školi. Jedna je od autorica udžbenika za Vjeronauk za sedmi razred, a u izdanju MH Split joj je izašla knjiga poezije „Krik punog mjeseca“ 2005. Autorica se još bavi glazbom (pjevala je niz godina u klapi „Ješka“, članica je sastava „Riječ“, izdala je autorski CD kršćanskog punka), slikarstvom, fotografijom (članica je foto-kluba „Split“) gdje je sudjelovala u više skupnih izložbi, a 2005. je u Gornjoj Podstrani imala samostalnu izložbu fotografija „More, konop, mriže“ u sklopu manifestacije Podstransko ljeto. Bavi se i primijenjenom umjetnošću (izradom unikatne odjeće i nakita), a s eksperimentalnim filmom „Jarboli“ je osvojila II. nagradu na festivalu „More“ u Rijeci. Ovo joj je prvi putopis, izdan u vlastitom izdanju.