Promocija knjige „IVAN GUDELJ – HAJDUČKA PRIČA“ u dvorcu Vitturi

Svi na Poljud 28.08.! - svi u dvorac Vitturi 25.08.!

PODIJELI

Predstavljanje knjige Blaža Duplančića „IVAN GUDELJ – HAJDUČKA PRIČA“ održat će se u ponedjeljak, 25. kolovoza s početkom u 20 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Uz video isječke najboljih nogometnih trenutaka Ivana Gudelja (s naglaskom na slavnu utakmicu s Dnjeprom) i uz njegovo osobno svjedočenje, o knjizi će govoriti autor Blaž Duplančić i predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak, dok će večer pjesmom uveličati muška klapa Podvorje.

Uzvratni susret s Dnjeprom, kojega će Hajduk odigrati 28. kolovoza na Poljudu, navijače vraća u slavne Hajdukove dane iz  80-ih, kada je momčad odigrala jednu od najboljih utakmica u svojoj povijesti – kada je Hajduk pobijedio Dnjepar u dvije utakmice osmine finala Kupa Uefa.

Predvodnik te slavne Hajdukove momčadi, u kojoj su igrali: Zoran i Zlatko Vujović, Vulić, Asanović, Slišković, Simović itd., bio je upravo Ivan Gudelj, tadašnji kapetan Hajduka i reprezentacije, član najbolje momčadi SP-a 1982. i nesuđeni igrač Real Madrida. Iako je pred njim bila blistava budućnost, Ivan Gudelj je karijeru završio u 26. godini. Svoju nogometnu i životnu priču Ivan Gudelj ispričao je u knjizi Hajdukovog kroničara Blaža Duplančića “Hajdučka priča”, u kojoj je jedan odlomak posvećen upravo utakmici s Dnjeprom.

Knjiga “Ivan Gudelj – Hajdučka priča” prati životnu dramu “Hajdukovog asa” i  jednog od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena. Kako je bilo tih slavnih godina igrati za Hajduk, kako je Ivan Gudelj pobijedio hepatitis B, od kojega je obolio na vrhuncu karijere, u 26. godini, i odakle je crpio snagu za život, svi zainteresirani mogu saznati iz prve ruke, od samoga Ivana Gudelja, u ponedjeljak, u 20 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

2014-promocija-knjige-ivana-gudelja02