Multimedijalna tribina “Tragom Hrvata u svijetu”

PODIJELI

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2018., čija je tema ove godine kulturna baština Gradska knjižnica Kaštela u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira Multimedijalnu tribinu s Brankom Bezić Filipović uz projekciju dokumentarnog filma “Juan Ursić Ostoić – Graditelj svjetionika na kraju svijeta” i predstavljanje Virtualnog muzeja iseljeništva Dalmacije i knjige autorice Branke Bezić Filipović “Čileanski pisci hrvatskoga podrijetla” u četvrtak, 18. listopada u 19.00 sati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

U iznimno zanimljivoj multimedijalnoj tribini na temu kulturne baštine i hrvatskog iseljeništva sudjeluju: Branka Bezić Filipović, voditeljica splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika i osnivačica Virtualnog muzeja iseljeništva Dalmacije, dr. sc. Josip Lasić, prof. Filozofskog fakulteta u Splitu, Zoran Bošković, direktor Naklade Bošković, dok će kao poseban gost govoriti Goran Lausic King, profesor Univerisidad de Magallanes iz Punta Arenasa u Čileu.

U sklopu večeri s podnaslovom “Tragom Hrvata u svijetu”, Branka Bezić Filipović predstavit će svoj projekt Virtualni muzej iseljeništva Dalmacije i najnoviju knjigu o čileanskim piscima hrvatskog podrijetla, o čemu će više reći i poseban gost, čije se ime nalazi u knjizi, Goran Lausic King te dr. sc. Josip Lasić.T akođer će biti održana projekcija dokumentarnog filma “Juan Ursić Ostoić – Graditelj svjetionika na kraju svijeta”.