MGK i GKK: Likovna radionica na temu najranije kaštelanske povijesti

PODIJELI

U povodu Dana grada Kaštela Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom„Kaštelanske štorije“.

Povodom istog, Muzej grada Kaštela organizira radionicu u sklopu izložbe „Rimskodobna nekropola Krtine u Kaštel Sućurcu“, koju će voditi pripravnica – muzejska pedagoginja Sanja Jaman i kustosica Ada Danek, a u suradnji s prof. likovne kulture i voditeljem Likovne grupe Osnovne škole kneza Mislava – Rudijem Milatom. Sudionici likovne radionice polaznici su sedmog razreda OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca, a ista će se održati u prostorima Muzeja grada Kaštela, u Nadbiskupskoj palači u Kaštel Sućurcu, u srijedu, 18. veljače s početkom u 13.30 sati.

Sudionici radionice upoznat će se s jednim dijelom najranije kaštelanske povijesti i naučiti o grafičkoj tehnici karton-tiska, u kojoj će izraditi likovne radove inspirirane motivima izložbe „Rimskodobna nekropola Krtine u Kaštel Sućurcu“. Inače, spomenuta izložba otvorena je u Noći muzeja, 30. siječnja, a svi zainteresirani mogu je razgledati do 30. travnja 2015. g.

Svi radovi nastali na radionici bit će prijavljeni na Literarno – likovno – filmski natječaj GKK na temu Kaštela „Kaštelanske štorije“, koji je raspisan u povodu proslave Dana grada Kaštela, te će na završnom događanju – u subotu, 28. veljače u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću biti dodijeljene i nagrade najboljima u svim kategorijama.

Inače, ovim projektom nastavlja se izvrsna suradnja između Muzeja grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela, a sve s ciljem upoznavanja šire javnosti s bogatom kaštelanskom kulturnom i povijesnom baštinom.