Književna tribina “Sa Sonjom Smolec u Kaštelima”

PODIJELI

Gradska knjižnica Kaštela

organizira

Putopisnu književnu tribinu s književnicom Sonjom Smolec

uz multimedijalno predavanje

“Tel Aviv, Masada i Izrael”

u četvrtak 19. 4. 2018. u 20.00 sati u

Nadbiskupskom kaštelu (Muzej Grada Kaštela), Gospojska štrada 1,

u Kaštel Sućurcu.

Uz autoricu Sonju Smolec, književnu tribinu vodit će Zoran Bošković, direktor “Naklade Bošković”, koja je tiskala većinu knjiga gđe. Sonje Smolec i Renata Dobrić.

Ulaz je slobodan.

Književne tribine s književnicom Sonjom Smolec za djecu

U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela, u četvrtak 19. travnja održat će se i dvije književne tribine s književnicom Sonjom Smolec za djecu. Prva književna tribina, namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, održat će se s početkom u 16.45 u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome, dok će se druga književna tribina, namijenjena djeci viših razreda osnovne škole, održati s početkom u 18.00 sati, također u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome.

O SONJI SMOLEC
Sonja Smolec objavila je dvije knjige priča za djecu “Tajna ima krila” i “Kamen Tvrtko” koji je preveden na njemački, i romane za djecu i mlade, “Kineski zvončići”, “Halo”, “Zemlja zove Snježanu”, koji je uvršten u projekt “Čitajmo mi u obitelji svi” te je bio nominiran za nagradu Grigor Vitez.

“Djevojčica s ružičastim naočalama” koja je objavljena i na engleskom jeziku, te roman za mlade, “Moja sestra Sarah” koji je objavljen uz potporu Ministarstva kulture RH, nominirani su za nagradu Grigor Vitez, Anto Gardaš i Mato Lovrak. Na natječaju za najbolju knjigu za djecu Grigor Vitez, roman je između 79 prispjelih, izabran kao jedan od devet najljepših rukopisa za mlade.

Osim priča i romana piše i poeziju. Dobitnica je prestižne međunarodne nagrade za najbolju kratku priču, do 100 riječi, napisanu na engleskom jeziku, na natječaju Museo de la Palabra, Quero, Španjoska, koji podupire fondacija Cesar Egido Serano. Poezija i proza prevedeni su na engleski, španjolski, njemački, makedonski, nizozemski (Dutch) i albanski.

Zbirka poezije “Korijeni”, na natječaju Udruge Webstilus, proglašena je najljepšom zbirkom poezije za 2014. godinu te je tiskana u njihovoj nakladi. Članica je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Jutra poezije i Međunarodne udruge pjesnika.