Učenici iz Kneza Mislava čitanjem zainteresirali publiku na Gojači

PODIJELI

Prvi dio ovogodišnjeg Đardina čitanja, namijenjen učenicima kaštelanskih škola i njihovim programima čitanja, završen je ovog četvrtka u parku Gojača u Kaštel Sućurcu, a okupljenoj publici čitali su učenici sućuračke škole Kneza Mislava.
Niko Vukojević, Lorena Milić, Ema Kozina, Jana Ljubenkov, Ema Županov, Aldo Jerkunica, Tina Aljinović, Katarina Špar, Lana Marinac, Cvita Jerkunica i Tonka Alfirević ovog su dana predstavili djela hrvatske i svjetske književnosti, a posebna pažnja posvećena je djelima domaćih, kaštelanskih autora.

Nazočni su tako imali priliku čuti ulomke, ali i cijela djela poput „Škole za tovara“ Olje Savičević, „Crvenkapice iz malog mista“ Snježane Marković, „Sućurac“ Nade Jerčić, „Straj“ Radojke Baldić – Đugum, „Sedan Kaštili“ i „Petsto godina Kaštela“ Tomislava Antunovića, „Kruv, mermelada i ostali namazi“ Miroslava Luketina – Sarajčeva, „Promemoria“ Giannia Rodaria i „Una filastrocca“ Alessandra Iovinellija.

Čitanje svojih školskih kolega upotpunile su zvucima violine Petra Beram i Lana Marinac, a program je vodila Mihaela Šustić.
Učenici su na Gojači čitali uz podršku svojih mentorica Valentine Celić i Ane Mandarić.

Stručno povjerenstvo i ovog je puta s pažnjom popratilo čitanje učenika te će u danima koji slijede donijeti odluku  koja je škola predstavila najbolji i najzanimljiviji program na Đardinu čitanja, koji su organizirali GKK I Matica hrvatska Kaštela.