U Đardinu čitanja čitali učenici škole Bijaći, među njima i najbolji gradski čitači među osnovcima

PODIJELI

Uz zvukove valova koji se pod udarima juga razbijaju o obalu u Kaštel Novom, učenici osnovne škole Bijaći u utorak su u tamošnjem đardinu održali svoj program ovogodišnjeg Đardina čitanja, višednevne manifestacije, koju u sklopu Kreativnog proljeća organiziraju Gradska knjižnica i Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima, predvođenih Renatom Dobrić i Milijem Novakom.

U program ove rane večeri nazočne je uveo i dalje kroz program vodio učenik Ante Balov, a događanje je čitalačkim nastupom otvorio Stipe Bartulović, čitajući iz knjige „Putovanje patuljka Zvončića“ Željke Horvat – Vukelje te još jednom pokazao zbog čega mu je pripala pobjeda na ovogodišnjem natječaju „Čitajmo naglas“ GKK, u konkurenciji mlađih čitača.

Učenici Mihaela Lemo, Šime Radunić, Elizabeta Ćuk, Franka Matković, Stipe Šimera i Roko Gluhaković potom su publici približili najnoviju knjigu Marija Klaića „Kambelovska ljubavna priča –  Mihovil Cambi i njegova Karmela“. Pri tome su pojedine djelove knjige čitali na specifičnoj kaštelanskoj čakavici, ali i na engleskom jeziku.

Još jedna pobjednica u natjecanju „Čitajmo naglas“, i to u konkurenciji viših razreda Marta Barišić, ove je večeri pokazala svoje iznimno čitanje ulomaka iz knjige „Smogovci“ Hrvoja Hitreca.

Treba naglasiti da su učenici u svom čitalačkom nastupu imali podršku svojih učiteljica hrvatskog jezika Lucije Carev i Marine Veić, kao i knjižničarke Marine Kelave, koje su ih pripremale za ovaj nastup.

Đardin čitanja u četvrtak seli u Kaštel Kambelovac, gdje će se publici predstaviti čitači osnovne škole Kneza Trpimira.