Predstavljena knjiga “Ono što ostaje, uvijek ljubav je” Ivane Plechinger

Predstavljena knjiga “Ono što ostaje, uvijek ljubav je” Ivane Plechinger

PODIJELI

Predstavljena knjiga “Ono što ostaje, uvijek ljubav je” Ivane Plechinger

Iskrena, osjećajna i poticajna knjiga poznate glazbenice, televizijske i radijske voditeljice Ivane Plechinger “Ono što ostaje, uvijek ljubav je” predstavljena je u srijedu, 30. studenoga u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Autorica u knjizi govori o teškim životnim trenucima i suočavanju s istima te na vlastitom primjeru otkriva kako biti otvoren prema ljudima i događajima, i kako – unatoč teškim životnim traumama – živjeti sada i ovdje u zahvalnosti i ljubavi, a ne u strahu. 

– S očevom smrću mi se bilo jako teško suočiti, a jedan od okidača, zbog kojega sam odlučila u potpunosti promijeniti život, bila je i moja vlastita borba s bolešću, do koje je došlo zbog prevelikog stresa. Kako je stres u stvari strah, odlučila sam živjeti bez straha i s potpunom i najiskrenijom zahvalnošću za sve oko sebe. U knjizi pišem o tome kako s osmijehom živjeti život, bez obzira na sve moguće nedaće s kojima se svi susrećemo. Mediji nas uvjeravaju kako je sve oko nas crno, a to uopće nije istina. Stalno nam se nameću crne i depresivne teme, ali ako se samo malo osvrnemo oko sebe, u svemu možemo pronaći radost i sreću. Živimo u prelijepoj zemlji u kojoj se nalaze i prelijepo more i prekrasna brda, polja i planine i moramo shvatiti kako smo mi u stvari i sretni i bogati, jer nije bogatstvo samo ono materijalno. Bogati smo ako se dobro osjećamo, a s pozitivnim razmišljanjem i sa zahvalnošću lako ćemo shvatiti kako to uistinu i jesmo.

Ivanina knjiga je prepuna nade, ljubavi i zahvalnosti, a i ona sama je u optimističnom, emotivnom i dirljivom izlaganju istaknula kako je knjigu napisala s namjerom dijeljenja svog iskustva, u nadi kako će njena osobna životna priča pomoći i ostalim ljudima kako bi lakše stigli do sreće, zadovoljstva i zahvalnosti.